Home Nieuws Britse toezichthouder waarschuwt voor uitgifte nieuwe digitale valuta

Britse toezichthouder waarschuwt voor uitgifte nieuwe digitale valuta

1 minuten leestijd
0
0
19

De Britse waakhond Financial Conduct Authority (FCA) waarschuwt voor deelname aan de uitgifte van nieuwe digitale valuta. Deze initial coin offerings (ICO’s), zijn volgens de FCA zeer risicovol en speculatief.

digitale valuta- wegwijsincrypto.nl

Initial coin offerings zijn een alternatieve manier voor startende bedrijven om kapitaal bij investeerders op te halen, een soort middenweg tussen crowdfunding en een aandelenemissie.

De FCA laat weten dat deze meestal niet gereguleerd worden en dat investeerders dus op geen enkele manier beschermd worden. Ook is er veel ruimte voor fraude met ICO’s.

Vorige week maakte China al bekend dat ICO’s voortaan verboden zijn in dat land. Zo mogen banken geen diensten meer verlenen bij zulke transacties.

China en andere landen zien cryptomunten als een bedreiging voor de financiële stabiliteit, onder meer omdat virtuele valuta gevoelig zijn voor criminaliteit zoals het witwassen van geld en sterk in waarde schommelen.

Bron: Nu.nl (https://www.nu.nl/geldzaken/4918658/britse-toezichthouder-waarschuwt-uitgifte-nieuwe-digitale-valuta.html )
Gepubliceerd op: 13-09-2017

Meer laden Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook....

Zuid-Korea gaat ook lanceringen van nieuwe cryptomunten verbieden

In navolging van China worden initial coin offerings (ICO’s) ook in Zuid-Korea verbo…