Initial Coin Offering (ICO)

De hype rond ICO’s

Met cryptovaluta’s onstaat veel nieuwe bedrijvigheid op het internet. Via ingenieuze netwerken kunnen gebruikers geld maken door te ‘minen’ of door te handelen of er gewoon mee te sparen. Bitcoin was de eerste. Na vele andere cryptovaluta’s of alt coins kwam enkele jaren later een soort Bitcoin 2.0 voorbij, namelijk Ethereum. Die laatste is een platform met een blockchain, de achterliggende techniek van onder andere Bitcoin, waar meer op kan dan op de tot dan toe ontwikkelde blockchains.

ICO-ROI-wegwijsincrypto
Statistieken van enkele ICO’s

De meest extreme variante van speculatie bij de huidige hype rond digimunten, is te zien bij de introductie van nieuwe handelsfora. Dit is enigszins vergelijkbaar met de beursgang van een hip bedrijf. In jargon wordt gesproken van ICO’s – initial coin offering (wat lijkt op IPO: initial public offering, ofwel een beursintroductie van een bedrijf.

Een ICO is in eerste instantie niets anders dan een manier om geld op te halen met een cryptotoken die in de nabije toekomst uitgegeven zal worden. Aan het bedrijf of de groep die de nieuwe token of munt introduceert, wordt een hoeveelheid aan meer gebruikelijke crypto’s met relatief stabiele tegenwaarde in fiat geld gedoneerd. De gulle gever krijgt hier geen aandelen voor maar slechts tokens die een bepaalde waarde vertegenwoordigen. De gever krijgt die tokens door te investeren via Bitcoin, Ether of welke andere munt de ICO-aanbieder ook maar wil accepteren.
 
Ethereum 122.488% ROI in 3 jaar
De mensen die geld investeren tijdens een ICO ronde krijgen geen aandelen in het bedrijf. De investeerder krijgt slechts digitale tokens of crypto-geld (vaak tegen een gereduceerd tarief of met flinke bonussen). Interessant genoeg zijn die tokens vaak ook weer te gebruiken om diensten van de dienst te gebruiken (veel diensten binnen die zogenaamde gedecentraliseerde applicaties of dApps functioneren door de specifieke tokens). Als de tokens eenmaal in bezit zijn, kunnen ze ook weer verhandeld worden buiten het ecosysteem van die dApps, juist omdat ze weer geen aandeel representeren in zo’n bedrijf.

Interessante links en verwijzingen naar ICO’s:

  • https://icostats.com/ (voor statistieken en overzicht ROI)
  • http://icorating.com/ (overzicht actuele/komende ICO’s en onderbouwing concepten)
  • https://www.icoalert.com/ (overzicht actuele/komende ICO’s en onderbouwing concepten)
  • https://tokenmarket.net/ (overzicht actuele en komende ICO’s )

 

Bron: https://www.ksoeteman.nl/

Nog geen reacties