Home Nieuws De ‘Wolf of Wall Street’ steunt Jamie Dimon over de bitcoin, die de 4.300 dollar nadert

De ‘Wolf of Wall Street’ steunt Jamie Dimon over de bitcoin, die de 4.300 dollar nadert

4 minuten leestijd
0
0
26
wolf-of-wall-street-bitcoin-wegwijsincrypto.nl

Het verhaal van Belfort werd wereldberoemd door de film ‘The Wolf of Wall Street, geregisseerd door Martin Scorsese en met Leonardo DiCaprio die in de huid van Belfort kroop. Hij leidde in de jaren 90 een zogenoemde ‘boiler room’ waarin hij klanten misleidde met de verkoop van penny stocks en bekende later schuld aan beursfraude en het witwassen van geld. Belfort weet dus wel het nodige over misstanden.

En wat hij ziet bij de bitcoin, bevalt hem niet. In gesprek met beleggingssite The Streetzegt hij: “Ik denk niet dat het een geweldig model is. Ik zeg niet dat er geen cryptomunt zal zijn in de toekomst, er komt er wel een. Maar die zal moeten worden gesteund door centrale overheden. Want het grootste probleem met de bitcoin, waarom ik het nooit zou kopen, is dat het allemaal makkelijk van je gestolen kan worden. Ik ken mensen die op die manier al hun geïnvesteerde geld kwijt zijn geraakt.”

Het concept van de bitcoin bevalt Belfort niet zo goed. “Je kunt ook beargumenteren dat valuta allemaal lucht is. Maar de bitcoin wordt alleen ondersteund door een programma dat kunstmatige schaarste creëert. Er komt een moment dat iedereen ineens flipt over de bitcoin en hem massaal dumpt.”

De toekomst van cryptomunten ligt volgens Belfort in handen van de centrale banken: “Op een gegeven moment gaat een centrale bank zijn eigen cryptomunt opzetten en die zal dan blijvend zijn.”

Belforts advies aan de bitcoinhandelaren voor nu is als volgt: “Ik zeg niet dat je wel of geen bitcoins moet kopen. Maar ik zou persoonlijk heel voorzichtig zijn met heel veel geld stoppen in iets wat zomaar kan verdwijnen.”

De bitcoin zit overigens weer een beetje in de lift op dit moment. Donderdagochtend is de munt zo’n 4.250 dollar waard en in de laatste 24 uur is de cryptomunt zo’n 7 procent in waarde gestegen. Ethereum, de tweede waardevolste cryptomunt, is inmiddels ook weer tot boven de 300 dollar gestegen.

Origineel bericht: http://www.finanzen.nl/valuta/nieuws/De-Wolf-of-Wall-Street-steunt-Jamie-Dimon-over-de-bitcoin-die-de-4-300-dollar-nadert-1002715239

Gepubliceerd op: 28-09-2017

Meer laden Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook....

Zuid-Korea gaat ook lanceringen van nieuwe cryptomunten verbieden

In navolging van China worden initial coin offerings (ICO’s) ook in Zuid-Korea verbo…