Home Nieuws Wordt bitcoin gold de volgende afsplitsing van de bitcoin?

Wordt bitcoin gold de volgende afsplitsing van de bitcoin?

3 minuten leestijd
0
0
18
bitcoingold-fork-wegwijsincrypto.nl

Er is sprake van een kleine rebellie onder een paar miners en ontwikkelaars van de bitcoin, die graag in de komende maand een zogenoemde ‘hard fork’ door willen voeren. De belangrijkste verandering moet ervoor zorgen dat bitcoin gold weer minder gecentraliseerd wordt dan de bitcoin zelf.

Het is een moeilijk technisch verhaal, de expert kan het fijne hier op Coindesk.com lezen, maar in feite komt het erop neer dat het netwerk van miners weer meer open wordt gesteld. Het minen van bitcoins gebeurt door computers moeilijke puzzels op te laten lossen waardoor transacties afgerond worden. Als beloning krijgen de miners nieuwe bitcoins.

Het idee hierachter is dat iedereen kan bijdragen aan de transacties en de controle dus in handen van iedereen is. Maar in werkelijkheid is de macht vooral in handen van een paar grote centra waarin waanzinnig veel computerkracht is verzameld. Daar komt ‘Jan met de pet’ met een gewone sterke computer niet meer tussen.

Daar zouden de mensen achter bitcoin gold verandering in willen brengen. Coindesk.com schrijft: “De ontwikkelaars achter het netwerk hopen het minen open te maken voor meer deelnemers door bitcoins huidige mining-algoritme te vervangen door een variant die het mijnen met grafische kaarten mogelijk te maken. Het idee is om grote mijners, soms controversiële figuren op het netwerk, minder relevant te maken.”

Vooralsnog veel onduidelijkheden

Het is wel zo dat er vooralsnog veel onduidelijk is over de hard fork van bitcoin cash en dus al helemaal over de eventuele consequenties ervan. De belangrijkste ontwikkelaar erachter, die schuilgaat onder het pseudoniem ‘h4x’, geeft aan dat het plan nog steeds in ontwikkeling is en er nog over details gediscussieerd wordt.

Origineel bericht: http://www.finanzen.nl/valuta/nieuws/Wordt-bitcoin-gold-de-volgende-afsplitsing-van-de-bitcoin-1002740616

Gepubliceerd op: 28-09-2017

Meer laden Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook....

Zuid-Korea gaat ook lanceringen van nieuwe cryptomunten verbieden

In navolging van China worden initial coin offerings (ICO’s) ook in Zuid-Korea verbo…