Home Nieuws Zes wereldbanken stappen in digitale munt

Zes wereldbanken stappen in digitale munt

2 minuten leestijd
0
0
34
Bank-blockchain-wegwijsincrypto

De internationale banken Barclays, Credit Suisse, Canadian Imperial Bank of Commerce, HSBC, MUFG en State Street gaan samenwerken aan de ‘utility settlement coin’, die ontwikkeld werd door UBS om de financiële markten efficiënter te maken. In het project zaten al Deutsche Bank, Banco Santander, BNY Mellon en Nex.

Hyder Jaffrey, hoofd innovatie bij UBS laat weten ‘in gesprek te zijn met centrale banken’. Hij hoopt de munt eind volgend jaar te lanceren om financiële transacties via blockchaintechnologie uit te voeren. Blockchain laat toe om cryptomunten veilig te verhandelen en te verifiëren in een netwerk van computers zonder centraal aanstuurpunt. De technologie creëert een betrouwbare database waarbinnen de afgelegde weg van producten zoals auto’s, geld of kledij nauwgezet geregistreerd staat en nagekeken kan worden.

De munt geeft banken een efficiëntere manier om geld uit te wisselen of om obligaties en aandelen te verhandelen zonder te moeten wachten totdat de overschrijving uitgevoerd is. In de plaats daarvan zouden ze de digitale munt gebruiken, die meteen omzetbaar is in geld bij de centrale banken. Ze besparen zo tijd en geld uit. De munt zal omwisselbaar zijn naar verschillende munten.

Het zal niet meteen op alle vlakken ingezet worden, maar gaandeweg uitgerold raken. Volgens Jaffrey zullen de banken het eerst gebruiken om elkaar te betalen in diverse munten. Alvorens ook aandelen uitgewisseld kunnen worden, moeten die eerst naar de blockchain overgezet worden.

Bron: HP de Tijd
Gepubliceerd op: 01-09-2017

Meer laden Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook....

Zuid-Korea gaat ook lanceringen van nieuwe cryptomunten verbieden

In navolging van China worden initial coin offerings (ICO’s) ook in Zuid-Korea verbo…