Home Nieuws Zuid-Korea gaat ook lanceringen van nieuwe cryptomunten verbieden

Zuid-Korea gaat ook lanceringen van nieuwe cryptomunten verbieden

2 minuten leestijd
0
0
17
Korea-ban-ico-wegwijsincrypto.nl

Het nieuws komt weer hard aan in de wereld van cryptomunten. De top 10 daalt, met als uitzondering de IOTA, met zo’n 4 tot 9 procent in de afgelopen 24 uur.

De toezichthouder van Zuid-Korea heeft vandaag laten weten in te gaan grijpen bij de lancering van nieuwe munten, meldt CNBC. Daarmee volgt het Aziatische land het voorbeeld van China, dat de ICO’s eerder deze maand al in de ban deed.

Dat nieuws uit China had destijds een behoorlijke weerslag op de koers van alle cryptomunten, vooral omdat daarop nog volgde dat de Chinese toezichthouder meerdere handelsplatforms ging sluiten. Of Zuid-Korea ook zo’n stap gaat zetten is niet bekend.

De handel in cryptomunten is in Zuid-Korea de laatste tijd flink toegenomen. Dat wil zeggen: in elk geval de handel in bitcoins in de Zuid-Koreaanse won. Voor dit jaar was die bijdrage nog vrij nihil, inmiddels schippert het percentage bitcoinhandel in de won rond 10 procent.

Zo hard als het Chinese ingrijpen – het aandeel van de handel in de yen stond in 2016 op een gegeven moment rond 90 procent, al zwakte dat dit jaar wel af – komt deze Koreaanse klap waarschijnlijk niet aan. Maar het is wel een volgend bewijs dat toezichthouders steeds scherper op de cryptomunten gaan zitten, een signaal dat handelaren in die munten niet fijn zullen vinden

Origineel bericht: http://www.finanzen.nl/valuta/nieuws/Zuid-Korea-gaat-ook-lanceringen-van-nieuwe-cryptomunten-verbieden-1002825245

Gepubliceerd op: 29-09-2017

Meer laden Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook....

De ‘Wolf of Wall Street’ steunt Jamie Dimon over de bitcoin, die de 4.300 dollar nadert

Jamie Dimon noemde de bitcoin ‘oplichting’ en krijgt nu steun uit onverwachte …